Králík na divoko
Suroviny
1 králík
2 středně velké cibule
2 lžíce másla
olej
80 g slaniny
150 ml bílého vína
1 lžíce sekané zelené petrželky
1 bobkový list
4 jalovčinky
2 zrnka nového koření
špetka tymiánu
mletý pepř
sůl
Postup
Králíka rozporcujeme, králičí hřbet a kýty protáhneme slaninou, osolíme, poprášíme mletým pepřem, špetkou tymiánu a jemně utlučenými (umletými) jalovčinkami. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme králíka, nové koření a bobkový list a dusíme pod pokličkou. Zpočátku ve vlastní šťávě, potom mírně podlijeme a dodusíme. Takřka měkkého králíka potřeme rozpuštěným máslem a odkrytého ho dáme do trouby zčervenat. Měkkého králíka vyjmeme a uchováme v teple. Výpek podlijeme bílým vínem, krátce povaříme, přecedíme, vmícháme jemně nasekanou zelenou petrželku, zjemníme čerstvým máslem. Touto šťávou poléváme porce králíka, které podáváme s vařenými brambory.
Pozor! Při pečení voní po celém bytě!
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 502x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík na divoko
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!