Vepřové řízky v květákové těstíčku
Suroviny
600 g vepřové kýty
100 g šunkového salámu
½ malého květáku
2 vejce
80 g hladké mouky
1 lžíce másla
olej na smažení
mletý pepř
sůl
zelená petrželka
Postup
Nejdříve si uvaříme v osolené vodě květák, necháme ho zchladnout a jemně ho nakrájíme nebo rozmačkáme. Šunkový salám nakrájíme na nudličky, nasekáme si opranou zelenou petrželku. Rozmícháme si v misce vidličkou dvě vejce, přidáme květák, šunkový salám, zelenou petrželku, sůl a trochu pepře. Smícháme a podle potřeby přidáme hladkou mouku. Mělo by nám vzniknout velmi husté těstíčko. Z kýty si nakrájíme řízky, naklepeme je a po obou stranách osolíme. Na pánvi si rozpálíme olej, do něj vložíme plátky masa a na každý plátek navršíme těstíčko. Smažíme zvolna v oleji. Poté, co těstíčko na povrchu ztuhne, řízek opatrně obrátíme těstíčkem dolů a osmažíme i po druhé straně. Řízky vyjmeme z oleje a uchováme v teple. Výpek mírně zředíme vodou, zjemníme kouskem másla a krátce povaříme. Řízky podáváme na talíři těstíčkem nahoru a mírně je podlijeme připraveným výpekem. Jako přílohu použijeme brambory či bramborou kaši a celé jídlo osvěžíme čerstvou zeleninou.
Poznámka:
Mírné úskalí tohoto pokrmu spočívá v udržení těstíčka na povrchu řízku. Jde to, když je těstíčko tak akorát husté a pomůže, když ho po navršení na maso přitisknete.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 140x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové řízky v květákové těstíčku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!