Kuřecí soté
Suroviny
4 porce kuřecích prsíček
3 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
3 žampiony
1 pórek
1 červená paprika
100 ml červeného vermutu
sůl
pálivá mletá paprika (nebo feferonky)
2-3 lžíce kečupu
Postup
Nejdříve si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu. Cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, pórek na kolečka, papriku na proužky, žampiony (nebo jiné houby) na plátky. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na delší a silnější nudličky. Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso na něm rychle po všech stranách opečeme, vyjmeme a dáme stranou. Na rozpálený tuk dáme cibuli a orestujeme, přidáme česnek, žampiony, pórek, papriku. Znovu orestujeme a zalijeme vermutem. K zeleninové směsi vrátíme maso, osolíme a ochutíme pálivou paprikou (nebo přidáme nakrájenou feferonku). Nakonec přidáme kečup, promícháme a dusíme společně ještě asi 5 – 10 minut. Hotové soté podáváme s bílými nudlemi, rýží nebo s bramborovými hranolky.
Poznámka:
Stejně můžeme připravit i vepřové nebo králičí maso. Před úpravou je ho možné také marinovat ve 2 lžících oleje a 1 lžíci sojové omáčky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 163x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí soté
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!