Vepřové na vinném zelí
Suroviny
800 g vepřového ramínka
2 cibule
5 stroužků česneku
sůl
kmín
sladká paprika
1 mrkev
kousek celeru
1 petržel
mletý koriandr
celá hořčice
200 ml bílého vína
1 lžíce sádla
1 lžíce octa
½ hlavičky bílého zelí
Postup
Maso rozdělíme na několik menších kousků a vložíme do pekáčku. K němu přidáme nakrájenou cibuli, celé stroužky česneku, osolíme, pokmínujeme a posypeme mletou červenou paprikou. Podlijeme vodou a pečeme nejdříve pod pokličkou, ke konci, když je maso měkké, tak necháme deset minut odkryté, aby krásně zčervenalo. Zvlášť připravujeme zelí. Nejdříve si všechnu zeleninu nakrájíme. Zelí na hrubší nudličky, ostatní na kostičky. Na lžíci sádla opečeme nakrájenou cibuli, menší mrkev, kousek petržele a celer. Potom přidáme zelí, okořeníme kmínem, špetkou mletého koriandru a celé hořčice, osolíme a podlijeme asi 200 ml bílého vína. Dusíme do měkka, na závěr dochutíme lžící octa (nejlépe vinného nebo jablečného). Všechnu tekutinu ze zelí téměř vydusíme. Upečené kousky masa promícháme s hotovým zelím a podáváme s vařenými brambory.
Poznámka:
Vzhledem k uvedenému množství jednotlivých surovin lze počítat až s 8 porcemi.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 421x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové na vinném zelí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!