Kuřecí játra s mrkví
Suroviny
500 g kuřecích jater
100 g mrkve
100 g celeru
50 g másla
3 lžíce oleje
sůl
pepř
3 lžíce kečupu
100 g šunkového salámu
Postup
Nejdříve si očistíme celer a mrkev a nakrájíme je na jemné nudličky (můžeme také nastrouhat na hrubém struhadle). Zeleninu dáme do kastrolku, osolíme, přidáme kousek másla, podlijeme trochu vodou a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Mezitím si opláchneme játra, necháme je okapat a nakrájíme je na menší kousky. Na větší pánvi si rozpálíme olej a játra na něm rychle orestujeme. Potom přidáme šunkový salám nakrájený na proužky, podušenou zeleninu a kečup. Osolíme a opepříme, lehce promícháme a chvíli ještě společně prohřejeme. Podáváme s rýží, bramborem, ale i s hranolky. Doplníme čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Poznámka:
Rychlé, finačně nenáročné.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 096x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí játra s mrkví
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!