Kuře ala bažant

Suroviny

1 kuře
100 g slaniny
sůl
pepř
2 cibule
2 lžíce másla
10 jalovčinky
6 zrnek černého pepře
4 zrnka nového koření
½ lžičky tymiánu
2 bobkové listy
mletá citronová kůra
100 ml bílého vína
100 g anglické slaniny

recept nemá fotografii

Postup

Kuře opláchneme, osušíme, na prsou ho prošpikujeme klínky slaniny, osolíme a opepříme. Dovnitř kuřete vložíme plátky z jedné cibule a 4 jalovčinky. Rozpálíme 2 lžíce másla a zbytek rozkrájené slaniny, kuře na tom po všech stranách opečeme a dáme do pekáčku. Přidáme druhou nakrájenou cibuli, celý pepř, nové koření, tymián, bobkové listy a 6 zbývajících jalovčinek a na špičku nože citronové kůry. Podlijeme 100 ml bílého vína a na povrch kuřete poklademe plátky anglické slaniny. Přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě. Během pečení kontrolujeme a podléváme vodou nebo vypečenou šťávou. Měkké kuře necháme ke konci pečení chvíli odkryté, aby na povrchu zčervenalo. Hotové kuře rozporcujeme, polijeme vypečenou šťávou a podáváme s bramborem nebo s bramborovými kroketami. Poznámka: Na fotografii jsou jako příloha použity ochucené těstoviny (brambory prostě došly).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 011x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 1) 9,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře ala bažant


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist