Kuře ala bažant
Suroviny
1 kuře
100 g slaniny
sůl
pepř
2 cibule
2 lžíce másla
10 jalovčinky
6 zrnek černého pepře
4 zrnka nového koření
½ lžičky tymiánu
2 bobkové listy
mletá citronová kůra
100 ml bílého vína
100 g anglické slaniny
Postup
Kuře opláchneme, osušíme, na prsou ho prošpikujeme klínky slaniny, osolíme a opepříme. Dovnitř kuřete vložíme plátky z jedné cibule a 4 jalovčinky. Rozpálíme 2 lžíce másla a zbytek rozkrájené slaniny, kuře na tom po všech stranách opečeme a dáme do pekáčku. Přidáme druhou nakrájenou cibuli, celý pepř, nové koření, tymián, bobkové listy a 6 zbývajících jalovčinek a na špičku nože citronové kůry. Podlijeme 100 ml bílého vína a na povrch kuřete poklademe plátky anglické slaniny. Přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě. Během pečení kontrolujeme a podléváme vodou nebo vypečenou šťávou. Měkké kuře necháme ke konci pečení chvíli odkryté, aby na povrchu zčervenalo. Hotové kuře rozporcujeme, polijeme vypečenou šťávou a podáváme s bramborem nebo s bramborovými kroketami. Poznámka: Na fotografii jsou jako příloha použity ochucené těstoviny (brambory prostě došly).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 4 011x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuře ala bažant
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!