Třená bábovka tety Hostinské
Suroviny
250 g hrubé nebo polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
150 g másla
3 vejce
200 ml vlahého mléka
½ lžičky kypřícího prášku
1 vanilkový cukr
2 lžíce kandované pomerančové kůry
Postup
Změklé máslo nakrájíme na kousky, přidáme žloutky, 75 g cukru a vanilkový cukr a třeme, až je hmota hladká. Potom přilijeme vlahé mléko s trochou mouky. Do zbytku mouky rozmícháme kypřící prášek, přidáme k těstu a společně rozmícháme. Přidáme jemně nasekanou kandovanou pomerančovou kůru. Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme tuhý sníh a lehce přimícháme k těstu. Těsto vlijeme do tukem vytřené a moukou vysypané bábovkové formy, urovnáme a mírně zvedneme při vnějších okrajích. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů C.
Poznámka:
Bábovka je jemná, vláčná a pomerančová kůra jí dává zajímavou chuť.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 614x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Třená bábovka tety Hostinské
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!