Dvojbarevné věnečky

Suroviny

200 g hladké mouky
50 g másla
100 g cukru krupice
½ balíčku kypřícího prášku
5 ks mandlí
1 vejce
2 lžíce mléka
1 lžíce rumu
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce kakaa
cukr moučka na obalení nebo 50 g čokolády na zdobení
tuk na vymazání plechu

recept nemá fotografii

Postup

Cukr utřeme se změklým máslem, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, neloupané, jemně nasekané nebo nastrouhané mandle, potom vejce, mléku, rum a citronovou šťávu. Vše zpracujeme rukama v těsto a rozdělíme ho na dvě stejné části. Jednu část necháme světlou, do druhé zapracujeme kakao. Potom si obě těsta rozdělíme na několik stejně velkých kousků, z každého vyválíme tenký váleček, ten rozdělíme na kratší kousky a každý z nich ještě rozválíme, abychom dostali poměrně tenkou tyčinku. Jednu tyčinku světlou a jednu tmavou spleteme ve věneček a položíme na tukem vytřený plech. Z počátku to chce trochu trpělivosti, je třeba si několikrát zkusit vhodnou velikost tyčinek i věnečku. Takto připravené věnečky pečeme v horké troubě až do okamžiku, kdy světlá část věnečku začne růžovět. Upečené věnečky můžeme obalit v moučkovém cukru nebo ozdobit tečkami z rozehřáté čokolády.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 629x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dvojbarevné věnečky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist