Vepřový špíz s chilli marinádou
Suroviny
1 sáček chilli marinády
500 g vepřové kýty
200 g anglické slaniny
3 cibule
sůl
rajčata a listy zeleného salátu na ozdobu
Postup
Den předem si připravíme marinádu podle návodu na sáčku – obsah sáčku rozšleháme vidličkou s 250 ml vody a 3 lžícemi oleje. Necháme asi 10 minut odstát. Vepřové maso si nakrájíme na tenčí plátky, ty lehce paličkou naklepeme a potom rozkrájíme na čtverce asi 3x3 cm. Kousky masa promícháme dobře s marinádou, misku s masem přikryjeme potravinářskou fólií a necháme několik hodin v chladnu marinovat. Na špízy si připravíme na kousky si nakrájíme anglickou slaninu. Cibuli oloupeme, rozdělíme na čtvrtky a každou čtvrtku na jednotlivé plátky. Na špejli či jehlici napichujeme střídavě kousky marinovaného masa, anglické slaniny a cibule. Takto připravené špízy uložíme do pekáčku, mírně posolíme, zalijeme zbylou marinádou a pečeme v troubě asi 40 minut. Zatím si připravíme přílohu – brambory, bramborovou kaši či hranolky a zeleninu na konečné doplnění celého jídla.
Poznámka:
Jídlo je dost pikantní, určitě není vhodné pro menší děti.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 448x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřový špíz s chilli marinádou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!