Bramborová polévka s cizrnou
Suroviny
200 g cizrny
200 g brambor
1 větší mrkev
1 cibule
2 nožičky klobásy
čerstvé nebo sušené houby
100 g másla
3 lžíce mouky
sůl
mletý pepř
majoránka
česnek
Postup
Cizrnu namočíme ráno do studené vody a necháme asi 3-4 hodiny nabobtnat. Potom ji pomalu vaříme do změknutí (rychlejší je to v papiňáku). Mezitím si oloupeme brambory, cibuli a mrkev. Brambory pokrájíme na čtvrtky, mrkev na kolečka, přidáme k cizrně a dále vaříme. Očistíme si cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a zpěníme na něm cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme žlutou jíšku. Tu rozředíme vodou a rozmícháme do polévky. Přidáme čerstvé nebo sušené houby, majoránku, pepř, prolisovaný česnek a osolíme. Polévku vaříme ještě asi 10 minut. Ke konci můžeme přidat na kolečka nakrájenou a opečenou klobásu a samozřejmě zelenou petrželku.
Poznámka:
Cizrnu, tzv. římský hrách můžete koupit v supermarketu. Lze ji také nahradit hrachem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 713x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bramborová polévka s cizrnou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!