Kapustové řezy
Suroviny
Těsto:
125 g tvrdého sýra (eidamu)
4 lžíce sladké smetany
4 lžíce oleje
1 vejce
1 lžička cukru
350 g hrubé mouky
1 lžička tymiánu
1 prášek do pečiva
Náplň:
500 g kapusty
2 lžíce oleje
2 vejce
125 g strouhaného eidamu
čerstvě mletý černý pepř
sůl
3 rajčata
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme rukama těsto, vyválíme ho a přeneseme ho na tukem vymazaný obdélníkový plech. Okraje těsta mírně zvedneme kolem krajů plechu. Kapustu opereme, necháme okapat a nakrájíme ji na jemné proužky. Na rozpáleném oleji ji orestujeme a necháme zchladnout. Ke kapustě přidáme vejce, nastrouhaný sýr, náplň osolíme a ochutíme čerstvě mletým pepřem. Zeleninovou směs promícháme a rovnoměrně ji rozetřeme na těsto. Rajčata nakrájíme na plátky a poklademe jimi povrch zeleninového koláče. Pečeme asi 30 minut v troubě při teplotě 200 stupňů. Upečené nakrájíme na řezy a podáváme.
Poznámky:
Milovníci masa mohou do náplně přidat kostičky uzeného masa.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 563x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapustové řezy
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!