Grisonský koláč
Suroviny
400 g listového těsta
90 g másla
90 g mandlí
zavařenina
mletá skořice
90 g strouhanky
60 g hladké mouky
5 vajec
Postup
Listové těsto si rozválíme na tloušťku 1-1,5 cm a vyložíme jím koláčovou formu o průměru 30 cm. Těstem by měly být pokryty i stěny formy. Těsto potřeme libovolnou zavařeninou. Umeleme si mandle i se slupkou, z bílků si ušleháme tuhý sníh. Máslo utřeme v misce do pěny, postupně jeden po druhém vmícháme žloutky, umleté mandle, strouhanku a skořici. Nakonec přidáme mouku promíchanou se sněhem z bílků. Tuto směs rovnoměrně rozetřeme na těsto připravené v koláčové formě. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 45 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 778x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Grisonský koláč
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!