Grisonský koláč

Suroviny

400 g listového těsta
90 g másla
90 g mandlí
zavařenina
mletá skořice
90 g strouhanky
60 g hladké mouky
5 vajec

recept nemá fotografii

Postup

Listové těsto si rozválíme na tloušťku 1-1,5 cm a vyložíme jím koláčovou formu o průměru 30 cm. Těstem by měly být pokryty i stěny formy. Těsto potřeme libovolnou zavařeninou. Umeleme si mandle i se slupkou, z bílků si ušleháme tuhý sníh. Máslo utřeme v misce do pěny, postupně jeden po druhém vmícháme žloutky, umleté mandle, strouhanku a skořici. Nakonec přidáme mouku promíchanou se sněhem z bílků. Tuto směs rovnoměrně rozetřeme na těsto připravené v koláčové formě. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 45 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 778x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Grisonský koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist