Kuřecí kousky na víně
Suroviny
1 kg kuřecího masa
6 stroužků česneku
sůl
250 ml bílého vína
4 lžíce oleje
1 lžička hořčice
½ lžičky pálivé papriky
½ lžičky sladké papriky
trochu mletého černého pepře
Postup
Kuřecí maso (mohou to být kuřecí prsa nebo i kuřecí stehna bez kosti, stejně tak jako maso krůtí, králičí nebo jehněčí) nakrájíme na středně velké kousky. Maso osolíme, česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masu. Všechno dobře promícháme, misku s masem zakryjeme potravinářskou fólií a dáme alespoň na 24 hodin do chladna. Pracovat s masem začínáme asi 45 minut před plánovaným jídlem. Nejdříve si připravíme záliv z vína, hořčice a obou paprik. Na větší pánvi rozpálíme olej a maso na něm rychle osmahneme. Jakmile maso zbělí, přilijeme asi polovinu zálivu, promícháme a postupně přiléváme záliv, který vy se měl téměř vydusit. Hotové maso je měkké, pikantní a voňavé. Podáváme s rýží (na obrázku je do rýže vmíchána nasekaná zelená petrželka) a se zeleninovou oblohou či salátem.
Poznámka:
Je to rychlé a poměrně jednoduché jídlo. Kdo má rád ostřejší chuť, může přidat jemně nakrájenou feferonku nebo kyselou okurku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 770x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí kousky na víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!