Květákový nákyp s bazalkou
Suroviny
1 menší květák
½ hrnku polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
50 g strouhaného sýra Niva
½ lžičky kari koření
2 stroužky česneku
100 g měkkého salámu
4 vejce
2 lžíce čerstvé nasekané bazalky
máslo
strouhanka
sůl
Postup
Květák rozdělíme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme ho zchladnout, drobně ho nakrájíme (nebo hrubě nastrouháme), smícháme s moukou a kypřícím práškem, přidáme nastrouhaný sýr, kari koření, prolisovaný česnek, sůl a na kostičky nakrájenou uzeninu. Do směsi vlijeme rozšlehaná vejce, přidáme nasekanou čerstvou bazalku a dobře promícháme. Formu na nákyp (můžeme použít i formu na srnčí hřbet) vytřeme tukem, vysypeme strouhanou houskou a naplníme připravenou květákovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě nejdříve asi 10 minut na 220 stupňů C, potom příkon ztlumíme a dopékáme při nižší teplotě asi 25 minut. Zda je nákyp dopečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Hotový nákyp vyklopíme z formy, nakrájíme a podáváme například s bramborem nebo s bramborovou kaší. Ozdobíme ho lístek bazalky, přiložíme několik lístků hlávkového salátu pokapaného citrónovou šťávou nebo plátky rajských jablíček.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 652x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Květákový nákyp s bazalkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!