Květákový nákyp s bazalkou

Suroviny

1 menší květák
½ hrnku polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
50 g strouhaného sýra Niva
½ lžičky kari koření
2 stroužky česneku
100 g měkkého salámu
4 vejce
2 lžíce čerstvé nasekané bazalky
máslo
strouhanka
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Květák rozdělíme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme ho zchladnout, drobně ho nakrájíme (nebo hrubě nastrouháme), smícháme s moukou a kypřícím práškem, přidáme nastrouhaný sýr, kari koření, prolisovaný česnek, sůl a na kostičky nakrájenou uzeninu. Do směsi vlijeme rozšlehaná vejce, přidáme nasekanou čerstvou bazalku a dobře promícháme. Formu na nákyp (můžeme použít i formu na srnčí hřbet) vytřeme tukem, vysypeme strouhanou houskou a naplníme připravenou květákovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě nejdříve asi 10 minut na 220 stupňů C, potom příkon ztlumíme a dopékáme při nižší teplotě asi 25 minut. Zda je nákyp dopečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Hotový nákyp vyklopíme z formy, nakrájíme a podáváme například s bramborem nebo s bramborovou kaší. Ozdobíme ho lístek bazalky, přiložíme několik lístků hlávkového salátu pokapaného citrónovou šťávou nebo plátky rajských jablíček.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 652x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Květákový nákyp s bazalkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist