Zelené fazolky
Suroviny
600 g zelených fazolových lusků (čerstvých nebo mražených)
2 lžíce másla
1 cibule
2 stroužky česneku
4 plátky šunky
4 rajčata
sůl
mletý pepř
tymián
Postup
Fazolové lusky očistíme, nakrájíme našikmo na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím spaříme ve vařící vodě rajčata nakrojená do křížku, po mírném zchladnutí je oloupeme a nakrájíme na kousky. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a osmahneme. Poté přidáme na nudličky nakrájenou šunku a pokrájená rajčata, osolíme a okořeníme a dusíme společně asi 5 minut. Nakonec vložíme uvařené a okapané fazolky, promícháme a společně ještě asi 2 minuty podusíme. Podáváme jako samostatné jídlo.
Poznámka: Fotografie je od Ivy Páčové.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 024x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zelené fazolky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!