Vepřové zapečené s uzeným masem

Suroviny

4 kotlety (vepřové plátky)
4 plátky uzené rolky (či jiného uzeného masa)
4 plátky uzeného sýra
100 g tvrdého sýra
2 menší cibule
4 stroužky česneku
250 ml smetany ke šlehání
sůl
2 lžíce oleje
oregano

recept nemá fotografii

Postup

Pekáč či zapékací misku vytřeme lehce (nejlépe mašlovačkou) olejem. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a vyložíme jimi dno pekáče. Kotlety bez kostí (plátky vepřové kýty nebo vepřové krkovičky) lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a položíme na cibuli. Poprášíme je lehce oreganem. Na každou kotletu dáme plátek uzené rolky (stačí tenký), plátek uzeného sýra a hromádku nastrouhaného tvrdého sýra. Vše zalijeme smetanou ke šlehání nebo zakysanou smetanou. Dáme péct do středně vyhřáté trouby a pečeme asi jednu hodinu. Zatím si připravíme přílohu (bramborovou kaši, rýži, hranolky) a zeleninový salát.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 039x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové zapečené s uzeným masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist