Vepřové zapečené s uzeným masem
Suroviny
4 kotlety (vepřové plátky)
4 plátky uzené rolky (či jiného uzeného masa)
4 plátky uzeného sýra
100 g tvrdého sýra
2 menší cibule
4 stroužky česneku
250 ml smetany ke šlehání
sůl
2 lžíce oleje
oregano
Postup
Pekáč či zapékací misku vytřeme lehce (nejlépe mašlovačkou) olejem. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a vyložíme jimi dno pekáče. Kotlety bez kostí (plátky vepřové kýty nebo vepřové krkovičky) lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a položíme na cibuli. Poprášíme je lehce oreganem. Na každou kotletu dáme plátek uzené rolky (stačí tenký), plátek uzeného sýra a hromádku nastrouhaného tvrdého sýra. Vše zalijeme smetanou ke šlehání nebo zakysanou smetanou. Dáme péct do středně vyhřáté trouby a pečeme asi jednu hodinu. Zatím si připravíme přílohu (bramborovou kaši, rýži, hranolky) a zeleninový salát.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 039x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové zapečené s uzeným masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!