Květákové placičky II
Suroviny
350 g květáku
80 g celozrnné mouky
20 g cizrnové mouky
1 lžička soli
koření Garam másala
Postup
Syrový květák nastrouháme, smícháme s celozrnnou a cizrnovou moukou, solí, kořením, podle potřeby přidáme vodu. Tvoříme malé placičky, které smažíme v rozpáleném oleji. Příloha: brambory, zelenina podle toho co roste na zahrádce. Poznámky:
Cizrnovou mouku získáme tak, že na mlýnku na obilí pomeleme cizrnu. Pokud cizrnu neznáte,tak se jí také říká římský hrách, je to luštěnina větší než obyčejný hrách, obsahuje draslík, vápník, hořčík, mangan. Podle mě je chutnější než hrách a nenadýmá. Cizrnová mouka se přidává do smažených pokrmů proto, že nesaje tuk, pokrmy pak nejsou tak mastné. Já jí tam většinou dávám víc než se píše v receptu. A směs koření Garam másala lze dostat v Tescu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 153x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Květákové placičky II
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!