Rajčatové toasty
Suroviny
5 velkých rajčat
2 lžičky sekané čerstvé bazalky
2 lžíce jemně pokrájené naťové cibulky
sůl
mletý pepř
1 lžíce olivového oleje
8 kousků toastového chleba
2 lžíce sýra Niva nakrájeného na kostičky
2 lžíce sýra Primátor nakrájeného na trojúhelníčky
snítka bazalky na ozdobu
Postup
Větší masitá rajčata nařízneme do křížku, přelijeme vařící vodou a po chvilce sloupneme slupku. Necháme je zchladnout a rozřízneme je na poloviny. Z každého rajčete vydlabeme dužinu a tu rozkrájíme na kostičky. K rajčatové dužině přidáme nasekanou bazalku a jemně nakrájenou cibulku. Ochutíme solí, pepřem a lžící olivového oleje. Nakonec směs zlehka promícháme. Toasty opečeme nasucho a nakonec na ně navršíme rajčatovou směs. Každý toast posypeme Nivou a Primátorem a ozdobíme lístkem bazalky. Podáváme jako lehký předkrm nebo lehké a rychlé pohoštění se sklenkou vína.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 238x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rajčatové toasty
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!