Provensálská ryba
Suroviny
600 g ryby (okoun, kapr, filé)
700 ml bílého vína
3 cibule
2 pórky
2 lžíce vegety
1 bílá veka
sůl
bobkový list
Omáčka:
6 stroužků česneku
6 lžic majolky
ocet
pepř
sůl
cukr
Postup
Ryby očistíme, omyjeme, osušíme a asi jednu a půl hodiny marinujeme v bílém víně. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Potom na ni vložíme ryby, posypeme je dvěma lžícemi vegety a přidáme nakrájený pórek a 1 bobkový list. Vše podlijeme vínem a dusíme asi 15-20 minut. Mezitím si připravíme majonézovou omáčku. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí. Pastu lehce vmícháme do majolky a dochutíme ji solí, pepřem, cukrem a octem a necháme ji vychladit. Z veky nakrájíme přibližně asi 12 plátků, které opečeme po obou stranách na oleji. Horké toasty dáme na nahřátý talíř a na ně navršíme porce upečené ryby. Při podávání přeléváme ryby česnekovou omáčkou.
Varianta s opečenými brambory je sice česká, ale také dobrá.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 253x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Provensálská ryba
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!