Kotlety s medovou marinádou

Suroviny

4 vepřové kotlety (bez kosti)
1 cibule
2 lžíce vinného octa
2 lžíce oleje
2 lžíce medu
sůl
trochu mleté pálivé papriky
Na přílohu:
mražená thajská zelenina Wok

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Smícháme ji s vinným octem, olejem, medem, solí a pálivou paprikou. Kotlety lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Ponoříme je do připravené marinády, několikrát je v ní otočíme, aby se "obalily" po všech stranách. Takto naložené je necháme odležet několik hodin, ale nejlépe přes noc. Připravujeme je na grilu (z obou stran je potíráme zbylou marinádou) nebo je rychle opékáme na pánvi. Podáváme je s bramborem nebo s rýží. Na obrázku je použita zeleninová příloha z mražené thajské zeleniny Wok. Tato zelenina byla pouze rychle orestována na dvou lžících oleje. Při grilování můžeme zase použít jako zeleninovou přílohu grilovaná rajčata nebo plátky grilované cukety.
Poznámky:
Jde o úpravu masa, která vychází z běžných surovin, které máme většinou doma. Stačí jen myslet na to, že je třeba maso naložit den předem. Chystáte-li se grilovat, vaši přátelé jistě tuto pochoutku ocení.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 606x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kotlety s medovou marinádou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist