Ryba po provensálsku

Suroviny

kapr či jiná (i mořská ryba)
citrónová šťáva
mletý pepř
provensálské koření
sůl
5 stroužků česneku
100 g másla
2 cibule
4 rajčata
1 zelená paprika
2 bobkové listy
100 ml bílého vína
1 malá cuketa
hrst fazolových lusků


recept nemá fotografii

Postup

Očištěnou (případně i naporcovanou) rybu osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, okořeníme mletým pepřem a zevnitř i vně posypeme provensálským kořením. Vložíme ji do pekáče vytřeného máslem. Potom si připravíme všechnu zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, rajčata opláchneme a nakrájíme na čtvrtky, papriku nakrájíme na proužky. Mladou cuketu neloupeme a nakrájíme ji na hranolky velikosti malíčku. Fazolové lusky propláchneme, česnek oloupeme a přidáme ho k rybě v celku. I ostatní připravenou zeleninu nasypeme na rybu. Přidáme dva bobkové listy, zeleninu také posypeme provensálským kořením a vše zalijeme bílým vínem. V troubě upečeme doměkka (doba závisí na druhu ryby). Upečenou rybu rozdělíme na porce, obložíme zeleninou a podáváme s bramborem, bagetou nebo chlebem.
Poznámky:
Jídlo na obrázku je připraveno z mražených holandských pstruhů. Místo cuket, které jsou v současné době ještě drahé, jsem použila asi 100 g mražené zeleninové směsi WOK.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 334x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ryba po provensálsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist