Broskvové řezy
Suroviny
2 vejce
1/2 hrnku pískového cukru
1/4 hrnku oleje
1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1/2 hrnku vody
1 sáček dětských piškotů
1 velký broskový kompot
šlehačkový krém - recept č. 751
1 sáček želatiny
Postup
Cukr a celá vejce ušleháme do pěny, přidáme zbylé suroviny, došleháme a na vymazaném a vysypaném plechu s vyšším okrajem upečeme placku.
Na vychladlou placku natřeme šlehačkový krém (výborný recept č.751, chutná jako lehký pařížský krém), na to naskládáme jednu vrstvu dětských piškotů kulatou stranou do krému. Piškoty lehce (opravdu jenom malinko) pokapeme šťávou z kompotu a na piškoty naskládáme plátky broskví. Želatinu připravíme podle návodu na sáčku (použijeme zbylou šťávu z kompotu) a téměř tuhnoucí ji nalijeme na vychlazený moučník. (Já používám mašlovašku - štětku a první várku želatiny opatrně na broskve spíš natíram, než liji). Moučník dáme na chvilku do lednice a po ztuhnutí donatíráme zbytek želatiny. Předejdeme tak tomu, že téměř všechna želatina steče z moučníku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 288x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Broskvové řezy
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!