Broskvové řezy

Suroviny

2 vejce
1/2 hrnku pískového cukru
1/4 hrnku oleje
1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1/2 hrnku vody

1 sáček dětských piškotů
1 velký broskový kompot
šlehačkový krém - recept č. 751
1 sáček želatiny

recept nemá fotografii

Postup

Cukr a celá vejce ušleháme do pěny, přidáme zbylé suroviny, došleháme a na vymazaném a vysypaném plechu s vyšším okrajem upečeme placku.

Na vychladlou placku natřeme šlehačkový krém (výborný recept č.751, chutná jako lehký pařížský krém), na to naskládáme jednu vrstvu dětských piškotů kulatou stranou do krému. Piškoty lehce (opravdu jenom malinko) pokapeme šťávou z kompotu a na piškoty naskládáme plátky broskví. Želatinu připravíme podle návodu na sáčku (použijeme zbylou šťávu z kompotu) a téměř tuhnoucí ji nalijeme na vychlazený moučník. (Já používám mašlovašku - štětku a první várku želatiny opatrně na broskve spíš natíram, než liji). Moučník dáme na chvilku do lednice a po ztuhnutí donatíráme zbytek želatiny. Předejdeme tak tomu, že téměř všechna želatina steče z moučníku.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 195x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Broskvové řezy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist