Marinované maso, které je vždy po ruce
Suroviny
3/4 kg vepřové kýty(výborná jsou i kuřecí prsa)
3 vejce
2 lžíce solamylu
1,5 lžíce maggi
1,5 lžíce majoránky
1 lžička soli
1/4 lžičky pepře
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky kari
1/2 ličky vorčestru
trochu čili
8-10 strouků česneku (prolisovat)
Postup
Z kýty nakrájíme řízky a naklepeme je. Ostatní suroviny promícháme a uděláme z nich omáčku. Do té namáčíme řízky jeden po druhém a skládáme do zavařovací sklenice. Tu pak pokryjeme alobalem a dáme do lednice. Takto naložené řízky vydrží v lednici týden a rychlá večeře je stále po ruce. Pak stačí řízky jen rychle opéct na oleji.
Maso chutná jako v bramboráku a kdo jednou ochutnal, chce další a další .....
Dobrá je zeleninová obloha, nebo salát a jako příloha stačí chleba, pokud maso děláme k obědu, tak jsou dobré štouchané brambory, hranolky apod.
Na fotografii je přílohou k takto marinovanému masu rýže pečená v troubě a promíchaná s kořením na rýži od firmy Avokádo a dále vařená "baby" karotka. Příprava mladé mrkve je velmi jednoduchá. Koupíme ji zmraženou, před přípravou ji nerozmrazujeme a vaříme ji v osolené vodě asi 3-4minuty.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 972x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Marinované maso, které je vždy po ruce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!