Kachna s růžičkovou kapustou

Suroviny

1 kachna (asi 1,5 až 2 kg)
600 g růžičkové kapusty
1 cibule
3 stroužky česneku
80 g slaniny
200 ml vývaru
pepř
sůl
kmín


recept nemá fotografii

Postup

Kachnu očistíme, zevnitř i vně osolíme, pokmínujeme a dáme péct. Na začátku stačí, když dáme do pekáče asi 2-3 mm vody, protože se z kachny začne rychle vypékat tuk. Zatím si uvaříme kapustičky. Vaříme je v osolené vody asi 3-4 minuty, neměly by být úplně měkké. Necháme je vychladnout. Oloupeme si cibuli a nakrájíme ji na kolečka, také česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
Téměř upečenou kachnu vyjmeme z pekáče a nastříháme ji na porce. Tuk vypečený z kachny z velké části slijeme, na zbytku osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, vrátíme ji do pekáče a vše zalijeme vývarem. Kapustičky osmažíme na nakrájené slanině, ochutíme je rozetřeným česnekem, opepříme a osolíme. Spolu s naporcovanou kachnou je vrátíme do pekáče a vše necháme ještě 10 minut zapéct.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 673x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna s růžičkovou kapustou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist