Kachna s růžičkovou kapustou
Suroviny
1 kachna (asi 1,5 až 2 kg)
600 g růžičkové kapusty
1 cibule
3 stroužky česneku
80 g slaniny
200 ml vývaru
pepř
sůl
kmín
Postup
Kachnu očistíme, zevnitř i vně osolíme, pokmínujeme a dáme péct. Na začátku stačí, když dáme do pekáče asi 2-3 mm vody, protože se z kachny začne rychle vypékat tuk. Zatím si uvaříme kapustičky. Vaříme je v osolené vody asi 3-4 minuty, neměly by být úplně měkké. Necháme je vychladnout. Oloupeme si cibuli a nakrájíme ji na kolečka, také česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
Téměř upečenou kachnu vyjmeme z pekáče a nastříháme ji na porce. Tuk vypečený z kachny z velké části slijeme, na zbytku osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, vrátíme ji do pekáče a vše zalijeme vývarem. Kapustičky osmažíme na nakrájené slanině, ochutíme je rozetřeným česnekem, opepříme a osolíme. Spolu s naporcovanou kachnou je vrátíme do pekáče a vše necháme ještě 10 minut zapéct.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 673x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kachna s růžičkovou kapustou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!