Kapr na anglické slanině

Suroviny

4 porce kapra
150 g anglické slaniny
100 g hladké mouky
2 vrchovaté lžičky sladké mleté papriky
1 rovná lžička chilli koření
sůl
1 větší cibule
8 stroužků česneku
6 lžiček plnotučné hořčice
2 lžíce olej

recept nemá fotografii

Postup

Kapra očistíme, opláchneme a nakrájíme na porce. Každý kousek z obou stran lehce potřeme solí a obalíme ve směsi hladké mouky, papriky a chilli koření. Polovinu anglické slaniny nakrájíme na proužky a rozškvaříme na pekáčku. Zatím si oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka, která navršíme na rozpuštěnou anglickou slaninu. Na to položíme obalené porce kapra, každou potřeme po povrchu lžičkou plnotučné hořčice, posypeme nakrájeným česnekem a překryjeme plátkem anglické slaniny. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 45 minut. Podáváme s opečenými nebo vařenými brambory a doplníme zeleninovou oblohou nebo zeleninovým salátem.
Poznámka:
Připravujete-li kapra s kůží, položte porce do pekáčku kůží dolů a potírejte hořčicí a sypejte česnekem stranu bez kůže.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 656x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapr na anglické slanině


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist