Tvarohový biskupský chlebíček
Suroviny
3 vejce
250 g pískového cukru
1 tuk (stela, perla, hera a pod.)
1 měkký tvaroh ve vaničce
30 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
citronová kůra
kandované ovoce a rozinky podle chuti
Postup
Žloutky, cukr a tuk ušleháme nejlépe šlehačem do pěny. Přidáme zbytek surovin a vmícháme lehce sníh ušlehaný z bílků. Dvě formy na srnčí hřbet vymažeme tukem a vysypeme moukou, naplníme těstem a dáme upéct. Po upečení a vychladnutí potřeme
čokoládovou polevou ( 1 čokoláda na vaření, 1 plná lžíce jakékoliv nugety, 50 g omegy rozpustit ve vodní lázni nebo opatrně v mikrovlnce).
Poznámka:
Moučník je vláčný a moc dobrý. Na velikonoce dávám těsto do formy na beránka.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 398x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Tvarohový biskupský chlebíček
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!