Polévka s růžičkovou kapustou

Suroviny

200 g růžičkové kapusty
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 kostka masoxu
sůl
mletý černý pepř
muškátový květ
vegeta
100 g másla
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
2 rohlíky (žemle)
pažitka


recept nemá fotografii

Postup

Na polévku si dáme vařit vodu, osolíme ji a přidáme kostku masoxu. Zatím si očistíme a oloupeme kořenovou zeleninu a růžičkovou kapustu. Můžeme použít buď čerstvou nebo zmraženou (tu nerozmrazujeme). Jsou-li kapustičky nestejné velikosti, ty větší překrojíme na polovinu. Do vařící vody vhodíme všechnu připravenou kořenovou zeleninu i kapustičky, přidáme mletý pepř a na špičku nože muškátového květu. Zatím si připravíme z poloviny uvedeného množství másla a hladké mouky světle hnědou máslovou jíšku, tu rozmícháme ve vodě, zavaříme do polévky a necháme asi 10 minut provařit. Ke konci varu můžeme ochutit ještě vegetou. Rohlíky nebo žemle nakrájíme na kostičky a opečeme na zbylém másle. Na polévkové talíře si připravíme nasekanou pažitku a usmaženou žemli a zalijeme horkou polévkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 560x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polévka s růžičkovou kapustou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist