Bublanina jako pěna

Suroviny

300 g cukru krupice
9 lžic teplé vody
8 lžic oleje
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
4 vejce
ovoce (čerstvé či mražené)

recept nemá fotografii

Postup

Cukr, teplou vodu, olej a žloutky ušleháme elektrickým šlehačem. Trvá to asi 5 minut a je třeba šlehat, dokud jsou vidět zřetelné krupičky cukru. Prášek do pečiva rozmícháme do mouky a potom mouku přidáme k ušlehané hmotě. Společně promícháme (je to poměrně husté!). Nakonec lehce přimícháme sníh ze čtyř bílků. Těsto nalijeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou a rovnoměrně ho rozetřeme. Povrch posypeme poměrně hustě ovocem (nešetříme, lze ho dát dost). Pečeme v mírně vyhřáté troubě (asi 180 stupňů C). Hotovou bublaninu můžeme pocukrovat.
Poznámky:
Na tuto bublaninu se hodí téměř všechny druhy ovoce (větší kusy můžeme pokrájet). Lze použít i ovoce mražené. Bublanina je nadýchaná, pěnová a poměrně suchá.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 658x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 4,50 (počet: 2) 4,50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bublanina jako pěna


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist