Bublanina jako pěna
Suroviny
300 g cukru krupice
9 lžic teplé vody
8 lžic oleje
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
4 vejce
ovoce (čerstvé či mražené)
Postup
Cukr, teplou vodu, olej a žloutky ušleháme elektrickým šlehačem. Trvá to asi 5 minut a je třeba šlehat, dokud jsou vidět zřetelné krupičky cukru. Prášek do pečiva rozmícháme do mouky a potom mouku přidáme k ušlehané hmotě. Společně promícháme (je to poměrně husté!). Nakonec lehce přimícháme sníh ze čtyř bílků. Těsto nalijeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou a rovnoměrně ho rozetřeme. Povrch posypeme poměrně hustě ovocem (nešetříme, lze ho dát dost). Pečeme v mírně vyhřáté troubě (asi 180 stupňů C). Hotovou bublaninu můžeme pocukrovat.
Poznámky:
Na tuto bublaninu se hodí téměř všechny druhy ovoce (větší kusy můžeme pokrájet). Lze použít i ovoce mražené. Bublanina je nadýchaná, pěnová a poměrně suchá.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 658x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bublanina jako pěna
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!