Jarní sekaná s kopřivami
Suroviny
500 g mletého masa
sůl
100 g cibule
50 g česneku
2 housky
velký talíř mladých kopřiv
1/8 l mléka
10 g majoránky
50 g slaniny
Postup
Mladé lístky kopřiv opláchneme, spaříme horkou vodou a necháme okapat. Housky rozkrájíme na kostky a navlhčíme mlékem. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V míse smícháme mleté maso se solí, přidáme cibuli, vymačkanou housku, na malé kostičky nakrájenou slaninu, majoránku a prolisovaný česnek. Nakonec přisypeme nadrobno nasekané lístečky kopřiv a vše důkladně promícháme. Z propracované masové směsi vytvoříme šišku, vložíme ji do pekáčku, kde je na dně asi 2 mm vody a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 45 minut. Občas zkontrolujeme, zda není potřeba podlít, ale vzhledem k tomu, že se z mletého masa spíše uvolňuje tuk, tak to nebývá třeba. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, ale třeba i na studeno s chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 317x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jarní sekaná s kopřivami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!