Jarní sekaná s kopřivami

Suroviny

500 g mletého masa
sůl
100 g cibule
50 g česneku
2 housky
velký talíř mladých kopřiv
1/8 l mléka
10 g majoránky
50 g slaniny


recept nemá fotografii

Postup

Mladé lístky kopřiv opláchneme, spaříme horkou vodou a necháme okapat. Housky rozkrájíme na kostky a navlhčíme mlékem. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V míse smícháme mleté maso se solí, přidáme cibuli, vymačkanou housku, na malé kostičky nakrájenou slaninu, majoránku a prolisovaný česnek. Nakonec přisypeme nadrobno nasekané lístečky kopřiv a vše důkladně promícháme. Z propracované masové směsi vytvoříme šišku, vložíme ji do pekáčku, kde je na dně asi 2 mm vody a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 45 minut. Občas zkontrolujeme, zda není potřeba podlít, ale vzhledem k tomu, že se z mletého masa spíše uvolňuje tuk, tak to nebývá třeba. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, ale třeba i na studeno s chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 317x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jarní sekaná s kopřivami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist