Vývar se žampionovým svítkem

Suroviny

300 g hovězích kostí
2 l vody
sůl
celý pepř
100 g kořenové zeleniny
1 menší cibule
zelená petrželka
Na svítek:
1 menší cibule
2 vejce
50 g másla
sůl
mletý pepř
70 g polohrubé mouky
60 g žampionů
1 lžička sekané petrželky



recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si z kostí připravíme vývar, osolíme jej, přidáme několik kapek octa, koření, sůl a cibuli a asi 15 minut před koncem varu vložíme očištěnou a na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu. Mezitím si přichystáme žampionový svítek. Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěné plátky žampionů, krátce orestujeme, opepříme a necháme vychladnout. Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Žloutky rozšleháme, přidáme sníh, osolíme a lehce vmícháme mouku. Přidáme orestované žampiony a posekanou zelenou petrželku. Hmotu nalijeme do formy vytřené tukem a vysypané moukou a upečeme dorůžova. Necháme vychladnout. Vývar přecedíme, dochutíme a vložíme do něj zpět kořenovou zeleninu a drobné tvary vykrájené z vychladlého svítku.
Poznámky:
Svítek se dobře peče ve větší formě (stačí menší koláčová), neměl by být příliš vysoký. S polévkou je trochu více práce, takže půjde spíše o polévku sváteční.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 996x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vývar se žampionovým svítkem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist