Roláda z bůčku plněná hráškem
Suroviny
800 g vepřového masa na roládu
100 g zeleného hrášku (zmražený, sterilovaný)
100 g eidamu
50 g anglické slaniny
1-2 rohlíky
2 vajíčka
sůl
pepř
4 lžíce mléka
4 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce oleje
Postup
Nemáte-li zkušenosti s úpravou masa na roládu, požádejte o to řezníka. Je to nejjednodušší a vyhnete se případnému zklamání. Pro přípravu jídla na fotografii byl použit plát vepřového bůčku. Připravený plát masa osolíme a opepříme, po vnitřní straně ho tence potřeme plnotučnou hořčicí. Rohlík si nakrájíme na kostičky a povlažíme mlékem. Po chvíli ho rozmačkáme vidličkou, přidáme dva žloutky, nakrájenou anglickou slaninu, nahrubo nastrouhaný sýr, hrášek (zmražený předem trochu povaříme), trochu soli, muškátového oříšku a pepře. Bílky ušleháme a lehce zamícháme do směsi na plnění rolády. Směs rozetřeme rovnoměrně na maso a roládu pevně zavineme. Okraje připevníme jehlami nebo roládu ovineme silnější nití. Na pánvi si rozpálíme olej a roládu po všech stranách rychle opečeme. Potom ji přemístíme do pekáče, výpek z pánve zředíme trochou teplé vody a roládu jím podlijeme. Dále ji pečeme v troubě. Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší.
Poznámka:
Maso na roládu nemusí být nutně vepřové, lze použít krůtí či kuřecí. Také náplň nemusí být nutně hrášek, ale je možné použít i jinou zeleninu nebo zelené bylinky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 698x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Roláda z bůčku plněná hráškem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!