Ořechový chlebíček (bábovka)
Suroviny
125 g másla
180 g cukru krupice
2 lžíce oleje
1 vanilkový cukr
3 vajíčka
100 g strouhaných vlašských ořechů
250 g polohrubé mouky
250 ml vlahého mléka
1 prášek do pečiva
Postup
Změklé máslo utřeme s cukrem, dvěma lžícemi oleje a třemi žloutky. Třeme poctivě, až se cukr rozpustí a vznikne téměř napěněná hmota. Potom přimícháme strouhané vlašské ořechy (strouhané jsou lepší než mleté, lépe vynikne jejich chuť) a společně promícháme. Do odvážené polohrubé mouky přimícháme prášek do pečiva, přidáme utřenou hmotu a přimícháme vlahé (nikoliv studené) mléko. Nakonec lehce zamícháme sníh ze tří bílků. Vznikne poměrně hustá hmota, kterou naplníme do bábovky, do formy na biskupský chlebíček nebo i do jiné oblíbené formy. Formu je třeba nejdříve vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Vložíme do trouby zahřáté na 180 stupňů a pečeme zhruba 40 minut. Před podáváním stačí pocukrovat povrch, ale můžeme také lehce přizdobit šlehačkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 491x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Ořechový chlebíček (bábovka)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!