Ořechový chlebíček (bábovka)

Suroviny

125 g másla
180 g cukru krupice
2 lžíce oleje
1 vanilkový cukr
3 vajíčka
100 g strouhaných vlašských ořechů
250 g polohrubé mouky
250 ml vlahého mléka
1 prášek do pečiva



recept nemá fotografii

Postup

Změklé máslo utřeme s cukrem, dvěma lžícemi oleje a třemi žloutky. Třeme poctivě, až se cukr rozpustí a vznikne téměř napěněná hmota. Potom přimícháme strouhané vlašské ořechy (strouhané jsou lepší než mleté, lépe vynikne jejich chuť) a společně promícháme. Do odvážené polohrubé mouky přimícháme prášek do pečiva, přidáme utřenou hmotu a přimícháme vlahé (nikoliv studené) mléko. Nakonec lehce zamícháme sníh ze tří bílků. Vznikne poměrně hustá hmota, kterou naplníme do bábovky, do formy na biskupský chlebíček nebo i do jiné oblíbené formy. Formu je třeba nejdříve vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Vložíme do trouby zahřáté na 180 stupňů a pečeme zhruba 40 minut. Před podáváním stačí pocukrovat povrch, ale můžeme také lehce přizdobit šlehačkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 491x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ořechový chlebíček (bábovka)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist