Sekaná z králíka

Suroviny

1 králičí předek
300 g tučného vepřového masa
3 žemle
mléko
sůl
50 g slaniny
1 vejce
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
20 g tuku
mletý pepř
tuk na vymaštění pekáče


recept nemá fotografii

Postup

Žemle nakrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem. Králičí předek vykostíme, vepřové maso nakrájíme nahrubo. Obojí maso a část slaniny umeleme, nakonec umeleme také vymačkané žemle. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dozlatova, přidáme ji k mletému masu současně se zbývající slaninou nakrájenou na kostičky, vejcem, pepřem a solí. Vše promícháme a zahustíme moukou. Opět dobře promícháme, rukama vytvoříme šišku, položíme ji do tukem vytřeného pekáče a pečeme. Při pečení poléváme šišku masa vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou podle potřeby. Hotovou sekanou vyjmeme z pekáče, necháme vychladnout a před podáváním nakrájíme na plátky. Podáváme třeba s bramborovým salátem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 7 498x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6,00 (počet: 1) 6,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sekaná z králíka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist