Kůzle po indicku

Suroviny

800 g kůzlečího masa
3 cibule
2 lžíce strouhaného kokosu
3 lžíce mletého máku
5 stroužků česneku
2 lžičky drceného koriandru
6 hřebíčků
1 lžička zázvoru
4 lžíce másla
šťáva z jednoho citronu
1 sklenička smetany
sůl
olej



recept nemá fotografii

Postup

Kůzlečí maso naporcujeme na větší kousky a necháme odležet (marinovat) v osolené smetaně. Zatím si nameleme mák, utlučeme nebo nameleme hřebíčky a koriandr, oloupeme cibule a česnek. Jednu z cibulí jemně nakrájíme, přidáme k ní mák, kokos, prolisovaný česnek, koriandr, hřebíčky a zázvor a vše utřeme na kašičku. Maso podusíme ve smetaně na mírném ohni. Až šťáva trochu vysmahne, přidáme připravenou kašičku z koření, promícháme a dusíme dál asi 5 minut. Potom přidáme máslo a dodusíme doměkka. Před podáváním nakrájíme dvě zbývající cibule na kolečka, osmahneme je dozlatova na oleji a poklademe je na připravené maso, které jsme předtím ještě vydatně zakapali citronovou šťávou. Podáváme s bramborem nebo s rýží.

Poznámka:
Prý jde obdobně zpracovat telecí, kuřecí či vepřové maso. Pro dobu velikonoční je to velmi zajímavá inspirace.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 938x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kůzle po indicku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist