Kůzle po indicku
Suroviny
800 g kůzlečího masa
3 cibule
2 lžíce strouhaného kokosu
3 lžíce mletého máku
5 stroužků česneku
2 lžičky drceného koriandru
6 hřebíčků
1 lžička zázvoru
4 lžíce másla
šťáva z jednoho citronu
1 sklenička smetany
sůl
olej
Postup
Kůzlečí maso naporcujeme na větší kousky a necháme odležet (marinovat) v osolené smetaně. Zatím si nameleme mák, utlučeme nebo nameleme hřebíčky a koriandr, oloupeme cibule a česnek. Jednu z cibulí jemně nakrájíme, přidáme k ní mák, kokos, prolisovaný česnek, koriandr, hřebíčky a zázvor a vše utřeme na kašičku. Maso podusíme ve smetaně na mírném ohni. Až šťáva trochu vysmahne, přidáme připravenou kašičku z koření, promícháme a dusíme dál asi 5 minut. Potom přidáme máslo a dodusíme doměkka. Před podáváním nakrájíme dvě zbývající cibule na kolečka, osmahneme je dozlatova na oleji a poklademe je na připravené maso, které jsme předtím ještě vydatně zakapali citronovou šťávou. Podáváme s bramborem nebo s rýží.
Poznámka:
Prý jde obdobně zpracovat telecí, kuřecí či vepřové maso. Pro dobu velikonoční je to velmi zajímavá inspirace.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 938x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kůzle po indicku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!