Marinovaný kapr
Suroviny
5 porcí kapra (po 150 g)
sůl
1/8 l olivového oleje
1 l vinného octa
1 stroužek česneku
5 zrnek pepře
3 zrnka nového koření
2 hřebíčky
1 bobkový list
2 cibulky šalotky
citrónová kůra
1 malá kyselá okurka
Na podávání:
1 citron
3 lžíce olivového oleje
Postup
Nejdříve si připravíme zhruba stejné porce kapra, omyjeme je, osušíme, osolíme po obou stranách a necháme asi hodinu odležet v chladnu. Potom rybu znovu osušíme, potřeme ji olivovým olejem a rychle opečeme na pánvi na troše oleje do červena. Opečenou rybu předáme do nádoby, ve které ji budeme marinovat a necháme ji vychladnout. Zatím si připravíme marinádu - v hrnci povaříme dobrý vinný ocet, sůl, stroužek česneku v celku, celý pepř, nové koření, oloupané cibulky šalotky, kousek dobře omyté citronové kůry zbavený bílého vnitřku, hřebíček, bobkový list a ještě horkou marinádu nalijeme na kapra. Jakmile vše vychladne, přidáme ještě nakrájené kyselé okurky, nádobu přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na dva dny do chladničky. Třetí den lze kapra servírovat - podáváme ho ozdobeného kolečkem citronu a pokapaného olivovým olejem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 420x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Marinovaný kapr
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!