Ryba se zeleninou po řecku
Suroviny
700 g mořské ryby (stačí hejk)
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 nasekané stroužky česneku
500 g oloupaných a hrubě nakrájených rajčat
100 ml suchého bílého vína
100 ml vody
zelená petrželka
šťáva z jednoho citronu
čerstvě mletý černý pepř
sůl
Postup
Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Předpokládám, že rybu budeme používat mraženou, takže ji necháme předem téměř rozmrazit, opláchneme ji a osušíme. Rajčata (samozřejmě dobře vyzrálá) nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme nahrubo. Oloupeme a nakrájíme cibuli a česnek.
V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej a asi pět minut v něm snažíme nakrájenou cibuli a česnek. Mícháme. Přidáme nakrájená rajčata, víno a vodu a vaříme 8-10 minut, dokud rajčata nezměknou. Potom přidáme rybu, přivedeme znovu k varu a vaříme na středním plameni asi 5 minut (ryba by měla být měkká, pozor, nerozvařit). Odstavíme z ohně, vmícháme nasekanou zelenou petrželku a citrónovou šťávu. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Poznámky:
Zatím nevyzkoušeno, pouze jsem to zaznamenala jako zajímavý recept, který bude dobré vyzkoušet až v letním období, kdy bude dostatek zralých rajských jablíček. Zdá se to být jednoduché a rychlé a mohlo by to dobře chutnat.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 997x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Ryba se zeleninou po řecku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!