Ryba se zeleninou po řecku

Suroviny

700 g mořské ryby (stačí hejk)
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 nasekané stroužky česneku
500 g oloupaných a hrubě nakrájených rajčat
100 ml suchého bílého vína
100 ml vody
zelená petrželka
šťáva z jednoho citronu
čerstvě mletý černý pepř
sůl




recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Předpokládám, že rybu budeme používat mraženou, takže ji necháme předem téměř rozmrazit, opláchneme ji a osušíme. Rajčata (samozřejmě dobře vyzrálá) nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme nahrubo. Oloupeme a nakrájíme cibuli a česnek.
V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej a asi pět minut v něm snažíme nakrájenou cibuli a česnek. Mícháme. Přidáme nakrájená rajčata, víno a vodu a vaříme 8-10 minut, dokud rajčata nezměknou. Potom přidáme rybu, přivedeme znovu k varu a vaříme na středním plameni asi 5 minut (ryba by měla být měkká, pozor, nerozvařit). Odstavíme z ohně, vmícháme nasekanou zelenou petrželku a citrónovou šťávu. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Poznámky:
Zatím nevyzkoušeno, pouze jsem to zaznamenala jako zajímavý recept, který bude dobré vyzkoušet až v letním období, kdy bude dostatek zralých rajských jablíček. Zdá se to být jednoduché a rychlé a mohlo by to dobře chutnat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 997x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ryba se zeleninou po řecku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist