Kapr na paprice

Suroviny

1,5 kg kapra (bez hlavy)
sůl
100 g másla
50 g cibule
1/4 kávové lžičky papriky
1 rajče
4 lžíce vody
3/8 l zakysané smetany
šťáva z půlky citronu
3 zrnka tlučeného pepře
2 žloutky
20 g másla
zelená petrželka


recept nemá fotografii

Postup

Kapra očistíme, vykucháme, hlavu a vnitřnosti použijeme na polévku. Zbývající rybu rozřízneme na poloviny, vypereme, osušíme, nakrájíme na porce a osolíme. V kastrolu na rozehřátém másle osmažíme nakrájenou cibuli, přisypeme sladkou mletou papriku, nakrájené rajče, porce kapra a zalijeme trochu vodou. Dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů. Poté polijeme kapra zakysanou smetanou a necháme v troubě ještě 8 minut péct. Upečené porce kapra vyjmeme na mísu, omáčku procedíme (nebo rozmixujeme), přidáme do ní žloutky, citronovou šťávu, mletý bílý pepř, čerstvé máslo a trochu ji prohřejeme. Porci kapra na talíři polijeme omáčkou a podáváme ji s bramborami hustě posypanými nakrájenou zelenou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 695x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapr na paprice


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist