Kapr na paprice
Suroviny
1,5 kg kapra (bez hlavy)
sůl
100 g másla
50 g cibule
1/4 kávové lžičky papriky
1 rajče
4 lžíce vody
3/8 l zakysané smetany
šťáva z půlky citronu
3 zrnka tlučeného pepře
2 žloutky
20 g másla
zelená petrželka
Postup
Kapra očistíme, vykucháme, hlavu a vnitřnosti použijeme na polévku. Zbývající rybu rozřízneme na poloviny, vypereme, osušíme, nakrájíme na porce a osolíme. V kastrolu na rozehřátém másle osmažíme nakrájenou cibuli, přisypeme sladkou mletou papriku, nakrájené rajče, porce kapra a zalijeme trochu vodou. Dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů. Poté polijeme kapra zakysanou smetanou a necháme v troubě ještě 8 minut péct. Upečené porce kapra vyjmeme na mísu, omáčku procedíme (nebo rozmixujeme), přidáme do ní žloutky, citronovou šťávu, mletý bílý pepř, čerstvé máslo a trochu ji prohřejeme. Porci kapra na talíři polijeme omáčkou a podáváme ji s bramborami hustě posypanými nakrájenou zelenou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 755x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapr na paprice
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!