Rybí polévka z mlíčí s praženou krupicí
Suroviny
20 g másla
25 g krupice
150 g celeru, mrkve, petržele
50 g kapusty
150 g květáku
150 g kapří mlíčí
3 lžíce mléka
1 žloutek
na špičku nože pepře nebo zázvoru
pažitka
Postup
Nejdříve si dáme vařit osolenou vodu na polévku (asi 2 litry). Očistíme a nakrájíme si všechnu zeleninu a na pánvi na kousku másla si usmažíme do růžova větší krupici. Mlíčí také opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Do vařící vody vložíme zeleninu, mlíčí a upraženou krupici a vaříme asi 25 minut. Na závěr přidáme do polévky žloutek rozmíchaný s trochou mléka a mletým pepřem (nebo zázvorem). Polévku posypeme na talíři nasekanou pažitkou. Jako vložku do této polévky můžeme použít i na másle osmaženou nakrájenou žemli (polévka je potom vydatnější).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 984x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rybí polévka z mlíčí s praženou krupicí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!