Karbanátky
Suroviny
750 g mleté směsi
1 cibule
4-5 stroužků česneku
sůl
mletý pepř
1-2 vejce
1 lžíce majoránky
1 lžíce sekané petrželky
případně mletá paprika
strouhanka na obalení
olej na smažení
Postup
Mleté maso dáme do mísy. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme, obojí přidáme k masu. Dále přidáme majoránku, petrželku, rozklepnutá vejce, osolíme a opepříme, podle libosti můžeme dochutit mletou paprikou. Směs důkladně promícháme rukama a nakonec z ní vytvarujeme ploché placičky. Karbanátky smažíme při střední teplotě z obou stran dozlatova.
Podáváme v vařemými bramborami, hořčicí a okurkami, nebo se zeleninovým salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 10 341x
Komentáře receptu Karbanátky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!