Mexický guláš se sýrem
Suroviny
600 g předního (nebo zadního) hovězího masa
80 g sádla (nebo oleje)
2-3 střední cibule
2 lžičky mleté sladké papriky
sůl
1/2 lžičky drceného kmínu
rovná lžička majoránky
2 lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
1/4 l vývaru z masoxu
100 g strouhaného sýra
3 lžíce kečupu
Postup
Nejdříve si opláchneme a osušíme maso a nakrájíme ho na kostky. Potom si oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Připravíme si vývar buď z masoxu, nebo necháme v horké vodě rozpustit kostku "gulášová šťáva" - připravená tekutina nám bude sloužit na podlévání. V kastrolu si nechám rozpálit sádlo (lze použít i olej, ale výsledná chuť je trochu jiná), na něm osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a po všech stranách ho orestujeme. Potom ho poprášíme hladkou moukou a necháme trochu opražit. Přidáme mletou sladkou papriku, sůl, drcený kmín, prolisovaný česnek, vše zamícháme a opět trochu osmahneme. Potom za stálého míchání postupně podléváme vývarem až je maso "zatopené". Přidáme majoránku a kečup, promícháme a pod pokličkou necháme maso dusit doměkka. Občas zkontrolujeme, zamícháme, případně přilijeme vývar. Když je maso měkké, guláš ochutnáme a případně přichutíme. Můžeme přidat i dvě lžíce sterilovaného hrášku, který necháme pouze prohřát. Na talíři guláš posypeme nahrubo strouhaným sýrem a případně i na nudličky rozkrájenou šunkou. Vhodnou přílohou je rýže, knedlík či chléb, hodí se zapít pivem.
Poznámka:
Vzhledem k delší době úpravy masa se vyplatí dělat v papiňáku. Papinův hrnec zavíráme v okamžiku, kdy se maso má dusit a odkryjeme po 35 až 40 minutách.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 273x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Mexický guláš se sýrem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!