Králičí maso v marinádě
Suroviny
600 - 800 g králičího masa
6 žampionů
6 nakládaných cibulek
Na marinádu:
150 ml oleje
šťáva z jednoho citronu
1 lžíce medu
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička kari koření
3 stroužky česneku
1 lžička cukru
sůl
pepř
Postup
Králičí maso (případně kuřecí či krůtí) nakládáme do marinády zhruba den předtím, než ho chceme podávat. Lze použít jak maso s kostmi, tak i bez kostí. Rozdělíme ho však na menší díly, protože bude lépe vstřebávat marinádu a bude se také lépe servírovat. Dáme ho do kastrolu, ve kterém ho budeme péct. Přidáme oloupané a na plátky nakrájené žampiony a nakládané cibulky vcelku. Potom si připravíme marinádu smícháním výše uvedených surovin a nalijeme ji na maso. Kastrol přikryjeme a maso necháme marinovat do druhého dne. Hodinu před podáváním kastrol s masem dáme do trouby rozehřáté na 200 stupňů a vše upečeme. Podlévat se prakticky nemusí, stačí jen občas zkontrolovat, zda již maso není měkké. Podáváme s rýží, ale ve slavnostnější variantě i s hranolky. Ozdobíme čerstvou zeleninou.
Poznámky:
Cibulek a žampionů můžete dát i více, záleží na tom, jak vám chutnají a kolik jich máte k dispozici.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 231x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králičí maso v marinádě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!