Králičí maso v marinádě

Suroviny

600 - 800 g králičího masa
6 žampionů
6 nakládaných cibulek
Na marinádu:
150 ml oleje
šťáva z jednoho citronu
1 lžíce medu
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička kari koření
3 stroužky česneku
1 lžička cukru
sůl
pepř



recept nemá fotografii

Postup

Králičí maso (případně kuřecí či krůtí) nakládáme do marinády zhruba den předtím, než ho chceme podávat. Lze použít jak maso s kostmi, tak i bez kostí. Rozdělíme ho však na menší díly, protože bude lépe vstřebávat marinádu a bude se také lépe servírovat. Dáme ho do kastrolu, ve kterém ho budeme péct. Přidáme oloupané a na plátky nakrájené žampiony a nakládané cibulky vcelku. Potom si připravíme marinádu smícháním výše uvedených surovin a nalijeme ji na maso. Kastrol přikryjeme a maso necháme marinovat do druhého dne. Hodinu před podáváním kastrol s masem dáme do trouby rozehřáté na 200 stupňů a vše upečeme. Podlévat se prakticky nemusí, stačí jen občas zkontrolovat, zda již maso není měkké. Podáváme s rýží, ale ve slavnostnější variantě i s hranolky. Ozdobíme čerstvou zeleninou.
Poznámky:
Cibulek a žampionů můžete dát i více, záleží na tom, jak vám chutnají a kolik jich máte k dispozici.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 231x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králičí maso v marinádě


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist