Křenové závitky

Suroviny

8 vepřových plátků
8 plátků šunky
1 menší pórek
asi 200 g hub (čerstvé, mražené)
50 g hladké mouky
křen
sůl
pepř
olej


recept nemá fotografii

Postup

Křen oloupeme a jemně nastrouháme - přesněji řečeno bude lépe, když na jeho strouhání použijeme elektrický krouhač. Křenu se potřeba dost - na jeden plátek počítáme s jednou lžící strouhaného křenu. Houby očistíme, nakrájíme a usmažíme na másle (můžeme pod ně přidat i malou cibulku). Vepřové plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně posypeme vydatně křenem (část křenu odložíme na posypání hotového závitku). Na to položíme plátek šunky, přidáme lžíci osmažených hub a posypeme jemně nakrájeným pórkem. Maso přeložíme a okraje sepneme kovovou jehlou. Samozřejmě co nelépe - "vnitřnosti" závitku by neměly vypadávat ven. Závitek obalíme v hladké mouce a na pánvi na rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Závitky z pánve vyjmeme a výpek rozředíme trochou vody nebo vývaru a uděláme z něj světlou šťávu. Tou závitek na talíři polijeme, posypeme ho křenem a podáváme s bramborem.
Poznámky:
Místo vepřových plátků lze použít i plátky krůtích prsou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 558x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Křenové závitky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist