Křenové závitky
Suroviny
8 vepřových plátků
8 plátků šunky
1 menší pórek
asi 200 g hub (čerstvé, mražené)
50 g hladké mouky
křen
sůl
pepř
olej
Postup
Křen oloupeme a jemně nastrouháme - přesněji řečeno bude lépe, když na jeho strouhání použijeme elektrický krouhač. Křenu se potřeba dost - na jeden plátek počítáme s jednou lžící strouhaného křenu. Houby očistíme, nakrájíme a usmažíme na másle (můžeme pod ně přidat i malou cibulku). Vepřové plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně posypeme vydatně křenem (část křenu odložíme na posypání hotového závitku). Na to položíme plátek šunky, přidáme lžíci osmažených hub a posypeme jemně nakrájeným pórkem. Maso přeložíme a okraje sepneme kovovou jehlou. Samozřejmě co nelépe - "vnitřnosti" závitku by neměly vypadávat ven. Závitek obalíme v hladké mouce a na pánvi na rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Závitky z pánve vyjmeme a výpek rozředíme trochou vody nebo vývaru a uděláme z něj světlou šťávu. Tou závitek na talíři polijeme, posypeme ho křenem a podáváme s bramborem.
Poznámky:
Místo vepřových plátků lze použít i plátky krůtích prsou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 558x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Křenové závitky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!