Mexická polévka

Suroviny

200 g červených fazolí
černé houby (nebo sušené houby)
3 brambory
1 cibule
1 l vývaru s masové kostky
kmín
chilli koření
2 stroužky česneku
škrob
zelená petrželka
olej nebo trochu sádla


recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si uvaříme zvlášť fazole (nemusíme, pokud použijeme fazole sterilované). Brambory očistíme a nakrájíme na kousky. Použijeme-li sušené houby, povaříme je chvíli ve vodě a zcedíme. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme dozlatova na trošce oleje (sádla). Přidáme nakrájené brambory, houby, zalijeme vývarem, přidáme chilli koření, kmín a vaříme tak dlouho, až se brambory téměř rozvaří. Potom přidáme fazole a společně ještě chvíli povaříme. Polévka by měla být dost hustá - pokud není, tak přidáme trochu škrobu rozmíchaného ve lžíci studené vody (a příště můžeme dát více brambor). Podáváme s chlebem.
Poznámka:
Polévka je to vydatná, může samozřejmě sloužit i jako samostatné jídlo.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 705x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mexická polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist