Mexická polévka
Suroviny
200 g červených fazolí
černé houby (nebo sušené houby)
3 brambory
1 cibule
1 l vývaru s masové kostky
kmín
chilli koření
2 stroužky česneku
škrob
zelená petrželka
olej nebo trochu sádla
Postup
Nejdříve si uvaříme zvlášť fazole (nemusíme, pokud použijeme fazole sterilované). Brambory očistíme a nakrájíme na kousky. Použijeme-li sušené houby, povaříme je chvíli ve vodě a zcedíme. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme dozlatova na trošce oleje (sádla). Přidáme nakrájené brambory, houby, zalijeme vývarem, přidáme chilli koření, kmín a vaříme tak dlouho, až se brambory téměř rozvaří. Potom přidáme fazole a společně ještě chvíli povaříme. Polévka by měla být dost hustá - pokud není, tak přidáme trochu škrobu rozmíchaného ve lžíci studené vody (a příště můžeme dát více brambor). Podáváme s chlebem.
Poznámka:
Polévka je to vydatná, může samozřejmě sloužit i jako samostatné jídlo.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 705x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Mexická polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!