Salát z červených fazolí
Suroviny
300 g červených fazolí
4 žampiony
1 bílá cibule
2 červené cibule
pórek
2 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
olivový olej
2 feferonky
balzamikový ocet
Postup
Červené fazole uvaříme a necháme vychladnout (nebo použijeme sterilované fazole bez nálevu). Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Obojí cibuli také očistíme a nakrájíme na tenká půlkolečka, česnek oloupeme a prolisujeme. Feferonky jemně nakrájíme. Pórek (menší) očistíme a nakrájíme na kolečka. Všechnu zeleninu a nakrájené žampiony lehce promícháme, osolíme a opepříme, zakápneme olivovým olejem a balzamikovým octem a necháme v chladnu proležet.
Poznámky:
Množství surovin není uváděno přesně - je možné si ho přizpůsobit podle vlastní chuti nebo zvyklostí. Nezaměnitelnou chuť tomuto salátu dodává balzamikový ocet - proto doporučuji nenahrazovat obyčejným octem!
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 295x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Salát z červených fazolí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!