Ledvinky na bazalce
Suroviny
1 kg očištěných ledvinek
1 velká cibule
olej
sůl
400 ml vývaru z masoxu
100 g hladké mouky
2 stroužky česneku
mletý černý pepř
svazek čerstvé bazalky
1-2 lžičky worcesterské omáčky
Postup
Největším problémem tohoto pokrmu jsou správně oprané a očištěné ledvinky, a to za vás většinou nikdo neudělá. Takže s chutí do toho. Každou ledvinku rozřízneme podélně na poloviny a jednoduše řečeno z ní odstraníme vše, co je bílé. Chce to ostrý nůž a trochu trpělivosti. Očištěné ledvinky pečlivě propereme ve studené vodě - i několikrát a necháme okapat. Nakrájíme je na nudličky a spaříme horkou vodou. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Na hluboké pánvi nebo v kastrolu rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme do růžova. Potom přidáme ledvinky a společně s cibulí je orestujeme. Zalijeme je připraveným vývarem z masoxu (asi 150 ml), promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka. Občas kontrolujeme a případně přilijeme vývar, ale asi 150 ml vývaru si ještě necháme stranou. Měkké ledvinky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou, dobře prošleháme a orestujeme. Zhruba po 10 minutách vrátíme maso zpět do omáčky, přilijeme zbytek vývaru a ještě asi 10 minut společně podusíme na mírném ohni. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí a černým pepřem. Bazalku opláchneme a část jí nakrájíme (část použijeme na konečné dozdobení). Utřený česnek a nakrájenou bazalku vmícháme k ledvinkám, dochutíme solí a worcesterskou omáčkou. Podáváme s bramborovou kaší a zdobíme zbylými lístky bazalky.
Poznámky:
Nemáte čerstvou bazalku Zkuste si ji vypěstovat za oknem v květináči. Sazeničky můžete na jaře koupit na trhu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 625x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Ledvinky na bazalce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!