Zapečené rybí filé
Suroviny
600 g zmrazeného rybího filé
600 g brambor
1 velká cibule
80 g másla
60 g tvrdého strouhaného sýra
mletý pepř
sůl
Na zdobení:
zelená petrželka
1 červená paprika
1 lžička nasekané pažitky
Postup
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě. Vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm. Polovinu cibule jemně nakrájíme, zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme na větší kusy nakrájené téměř rozmražené filé, které osolíme, posypeme mletým pepřem a podusíme. Druhou polovinu cibule nakrájíme na jemné plátky. Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno rozložíme plátky vařených brambor, které pokryjeme vrstvou rybího masa a nakonec posypeme kolečky cibule. Tyto tři vrstvy přikryjeme zbylými bramborami. Povrch polijeme vypečenou šťávou z filé a cibule, osolíme, opepříme, poklademe tenkými plátky zbylého másla a posypeme nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem. Zapečeme ve sředně vyhřáté troubě asi 20 minut. Na talíři ozdobíme čerstvou červenou paprikou a sekanou pažitkou. Podáváme s vařeným bramborem
Poznámka: Radši solte a pepřete víc, než jste normálně zvyklí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 922x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapečené rybí filé
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!