Zapečené rybí filé

Suroviny

600 g zmrazeného rybího filé
600 g brambor
1 velká cibule
80 g másla
60 g tvrdého strouhaného sýra
mletý pepř
sůl

Na zdobení:
zelená petrželka
1 červená paprika
1 lžička nasekané pažitky

recept nemá fotografii

Postup

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě. Vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm. Polovinu cibule jemně nakrájíme, zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme na větší kusy nakrájené téměř rozmražené filé, které osolíme, posypeme mletým pepřem a podusíme. Druhou polovinu cibule nakrájíme na jemné plátky. Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno rozložíme plátky vařených brambor, které pokryjeme vrstvou rybího masa a nakonec posypeme kolečky cibule. Tyto tři vrstvy přikryjeme zbylými bramborami. Povrch polijeme vypečenou šťávou z filé a cibule, osolíme, opepříme, poklademe tenkými plátky zbylého másla a posypeme nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem. Zapečeme ve sředně vyhřáté troubě asi 20 minut. Na talíři ozdobíme čerstvou červenou paprikou a sekanou pažitkou. Podáváme s vařeným bramborem
Poznámka: Radši solte a pepřete víc, než jste normálně zvyklí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 922x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečené rybí filé


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist