Zajímavý zeleninový talíř

Suroviny

250 g celeru
200 g mraženého hrášku
800 g mražené baby karotky
muškátový květ
70 g rostlinného másla
špetka cukru
600 g vařených oloupaných brambor
sůl
bílý mletý pepř
olej na osmažení


recept nemá fotografii

Postup

Začínáme vařením brambor ve slupce - uvařené necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Celer oloupeme, nakrájíme na plátky asi 7 mm silné a ty ještě na menší trojúhelníčky. V osolené vodě ho uvaříme do poloměkka. Poté přidáme mraženou karotku a hrášek (nerozmrazujeme, je propláchneme vodou). Přivedeme znovu do varu a společně vaříme asi dvě minuty. Potom vodu ze zeleniny zcedíme a zeleninu necháme okapat. Potom všechnu zeleninu společně podusíme na rozpuštěném másle, ochutíme ji špetkou muškátového květu, cukrem, solí a bílým pepřem. Čtvrtky brambor osmažíme na oleji dozlatova a přidáme k podušené zelenině a promícháme. Podáváme jako samostatný zeleninový chod. Je to chutné, zdravé, levné.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 477x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zajímavý zeleninový talíř


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist