Salát z bílých fazolí
Suroviny
šťáva z 1 citronu
2 lžíce olivového oleje
sůl
cukr
bílý pepř
2 jablka
600 g vařených bílých fazolí
2 lžíce strouhaného křenu
Na ozdobení:
4 plátky citronu
1/2 jablka
barevný ledový salát
Postup
Nejdříve si uvaříme bílé fazole - pozor, jako všechny luštěniny vaříme v neosolené vodě!! Počítáme s tím, že to bude déle trvat - pro zrychlení lze použít i papiňák. Necháme je vychladnout.
Potom si připravíme zálivku. Šťávy z jednoho citronu smícháme s olejem, přidáme sůl, cukr a pepř. Dobře promícháme a popřípadě ještě dochutíme. Jablka dobře omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na stejně velké tenké plátky. Uvařené fazole smícháme s nastrouhaným křenem a jablky, zalijeme zálivkou a znovu zlehka promícháme. Směs dáme do chladničky asi na dvě hodiny odležet - nutné!
Misky vyložíme ledovým salátem, naplníme fazolovým salátem a před podáváním ještě ozdobíme plátkem citronu a jablka.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 852x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Salát z bílých fazolí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!