Kachna na víně s olivami
Suroviny
4 porce kachny
2 stroužky česneku
1 lžíce sekané zelené petrželky
1 lžíce čerstvé sekané saturejky
1 lžíce čerstvého oregana
sůl
pepř
4 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 bobkový list
4 dl červeného vína
drůbeží vývar
5-6 lžic rajského protlaku
4 lžíce plněných oliv
Postup
Porce kachny omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme, nasekáme všechny zelené bylinky, osolíme, opepříme a utlučeme je v moždíři. Směs promícháme s olejem a potřeme jí porce kachny. Takto upravené porce necháme odležet nejméně 6 hodin v chladnu. Potom maso rychle opečeme ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme vínem (kvalitním), přidáme bobkový list a zvolna dusíme za občasného podlévání drůbežím vývarem (připravíme si ho předem z drůbeží kostky). Před dokončením přidáme prolisovaná rajčata, povaříme a nakonec vmícháme nakrájené plněné olivy. Podáváme s uvařenými těstovinami nebo s drobnými bramborovými knedlíčky.
Poznámky:
Jde o jídlo pro slavnostnější příležitosti (kachna dnes není příliš levná záležitost), proto nešetřit na kvalitě vína. Trochu problémem může být sehnat čerstvé bylinky. Ale výsledek určitě stojí za to!
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 716x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kachna na víně s olivami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!