Carská nakládaná zelenina

Suroviny


5 kg větších červených paprik
2 květáky
2 celery s natí
1 kg mrkve
Marináda:
2,5 l vody
1,5 l octa
350 g mořské soli
500 g cukru
500 ml oleje
2 plné lžíce medu
5 g pálivé papriky
12 bobkových listů
8 kuliček nového koření

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme marinádu tak, že smícháme všechny uvedené suroviny a vaříme je 10 minut. Zeleninu očistíme a nakrájíme - můžeme využít i ozdobné krájení na kráječích zeleniny. Zeleninu rovnáme po vrstvách do sklenic - větších či menších zavařovacích, podle toho, jak předpokládáme jejich spotřebu. Zalijeme studeným nálevem, vlož0íme do zavařovacího hrnce a sterilujeme při 95 stupních 10 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 543x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Carská nakládaná zelenina


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist