Carská nakládaná zelenina
Suroviny
5 kg větších červených paprik
2 květáky
2 celery s natí
1 kg mrkve
Marináda:
2,5 l vody
1,5 l octa
350 g mořské soli
500 g cukru
500 ml oleje
2 plné lžíce medu
5 g pálivé papriky
12 bobkových listů
8 kuliček nového koření
Postup
Nejdříve si připravíme marinádu tak, že smícháme všechny uvedené suroviny a vaříme je 10 minut. Zeleninu očistíme a nakrájíme - můžeme využít i ozdobné krájení na kráječích zeleniny. Zeleninu rovnáme po vrstvách do sklenic - větších či menších zavařovacích, podle toho, jak předpokládáme jejich spotřebu. Zalijeme studeným nálevem, vlož0íme do zavařovacího hrnce a sterilujeme při 95 stupních 10 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 543x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Carská nakládaná zelenina
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!